Väderprognos för 5 dagar

fredag 30 maj 2014

Ligger på sjukhus. ..

Hej vänner!
Min värsta natt slutade med ambulansfärd och jag är på DS sedan i måndags eftermiddag.
Jag har djävulskt ont och ingen vet riktigt varför.
Jag får starka smärtstillande. De innehåller morfin och visst hjälper dom, men det är ingen lösning.  Jag är på utredning. Förhoppningsvis kan man ta reda på vad det är.
Gulligt av er att tänka på mig. Jag vet ju inte när jag kommer in på nätet igen. Jag kan bara hoppas att ni inte glömmer bort mig. Av förklariga skäl blir det dåligt med uppdateringar och kommentarer från mig.
Kram till er alla
/Julia

måndag 26 maj 2014

Den värsta natten!

 

Gustavmåndag

Jag knyckte till min rygg på högra sidan natten till söndagen, jag har troligen fått ryggskott. Jag har haft vidrigt ont inatt och de små stunder jag lyckades sova hade jag mardrömmar. Det gör ont att ligga ner också. Det är trots allt bättre att sitta.

Jag är illa ute. Det är ju min högra sida som bär upp den trasiga vänstra, men nu går det dåligt. Jag har jätte ont. Det gör ont att sträcka mig efter saker till och med, så blogga är nog inte världens bästa idé. Ryggen försöker hålla så orörligt som möjligt. Det är en pina att ställa mig upp, vilket jag måste när jag ska på toa till exempel. Då måste jag dessutom gå ett par steg. Vilket gör mycket ont. Att klä på mig, var bara att glömma. Så här sitter jag i mitt nattlinne, modell knälång t-shirt.

Jag har ätit receptbelagda medelstarka-värktabletter kombinerat med Alvedon, men de vill inte göra jobbet. Jag har talat med min läkare och hon hade några förslag som jag kunde prova.

När jag har redigt ont, tar jag en Alvedon och en stark värktablett tillsammans, men hon tyckte att jag kunde ta två  av de starka värktabletterna och en Alvedon, nu när jag har så ont. De borde hjälpa mig. Hon sa också att jag ska ta det försiktigt och att min rygg borde bli bättre om nån dag. Klen tröst jus nu.

Nu har maken ringt och jag ska fylla på med smärtstillande och försöker sova lite.

Ha en solig och värk fri måndag!

Ny dag tack /Julia

söndag 25 maj 2014

Bilder i massor!

 

00051

Allra först en jätte grattis till våra mammor, min mamma Julianna (1930-2004) och makens mamma Nanny (1917-1994). Ni finns inte bland oss sedan många år, men vi tänker på er och älskar er!

oaa_19dfbdc

Klart att vi glömde kameran på vår promenad igår. Så maken var gullig och hjälpte mig ut en liten sväng på rullstolsrampen där jag tog några vackra bilder

PICT1555

PICT1557

på våra blommande äppelträd. De är ett vitt hav av blommor just nu. Det finns gott om pollinerande insekter, så vi lär få äpplen i höst!

PICT1558

Dessutom såg jag en röd blomma vid ett av våra päronträd. Jag tror att det är vallmo som har spridit sig dit.

PICT1559

Till sist en bild på en av rastgårdens skatter. Rabarbern växer och det lär bli rabarberpaj till efterrätt nästa helg. Den andra skatten, Amanda, ligger och sover i mattes slarvigt bäddade säng.

Ha en jättefin, varm och solig söndag! Glöm inte bort EU valet idag. Det är viktigt att rösta!

00066 /Julia

lördag 24 maj 2014

Ännu en strålande sommardag!

 

Lördag 01

Mina pytte muffins gjorde succé igår efter maten. Maken gillade dom också. Han får med sig receptet, så han kan baka själv om han blir sugen. Visserligen får han grädda dem i ugnen. Det ska jag också göra nästa gång, bara för att få lite mer att “bita” i. De blir jättesmå i maskinen = bara en munfull.

Överraskningen blir lika positiv varje vår, då vår gamla gräsklippare kommer fram och fungerar utan anmärkning. (Bakom maken ser ni lite vår ljuvliga äppelträd i full blom. Ska ta bättre bild när jag kommer ut.)

PICT1553

Egentligen är det förvånande att den fungerar alls, den är ju 20 år gammal! Hoppas att den klarar denna säsong med!

PICT1551

En del av gräsmattan är klippt och så länge den gör jobbet behöver vi inte investera i en ny. Dessutom är det bäst att köpa gräsklippare på hösten, de är billigast då. Så varje vår ber vi en ramsa och hoppas på det bästa Blinkar! Hittills har det inte svikit oss, Visserligen är den högljudd, men den fungerar!!!

När maken har klippt färdigt och fått lunch, ska vi ut på en liten promenad i byn. Solen skiner allt den kan och termometern visar dryga 25 grader i skuggan.

Nu är det sommar, maken satte i nätfönstret i sovrummet igår när han kom på in begäran. Även om det blir kyligare på natten tar jag hellre en filt extra och har svalt, än att det blir för varmt. Synd bara att det svala värms upp rätt snabbt på dagen, men vi har ingen sol från det hållet mer än när den går upp och nån timme fram. Efter det ligger sovrummet i skugga resten av dagen. Skönt! Att vi har sol på andra gaveln på eftermiddan gör mindre. Där drar jag bara ner rullgardinen lite. Solen står ju så högt nu.

Det finns hus som är spegelvända, hur dom nu tänkte då? De hus har solen gassande mest hela eftermiddan på sovrumssidan… Flämt…

Ha en soligt lördag!

sol 04 /Julia

torsdag 22 maj 2014

Jag har retats med maken!

 

00009

Maken och jag pratar med varandra varje dag via skype. Mysigt, för vi kan se varandra också, inte bara höra.

Gissa vad han gjorde och sa när jag visade honom denna

PICT1548-001

trevliga tallrik Blinkar! Han sträckte sig fram för att ta en… men hans hand krockade med skärmen!!! Hans kommentar är inte lämpligt att upprepa. Jag sa om han hade tur skulle det finnas muffins kvar till honom imorrn! Hoppas att de är goda, för jag har inte smakat på dem än. De doftar underbart!

Jag har fått en liten muffinsapparat för länge sen, förra våren eller hösten innan tror jag. Jag hade alldeles glömt bort den. Idag fick jag syn på den och blev frestad.

PICT1546

Jag har ju aldrig använt den. Jag blev så sugen på nåt sött till kaffet, så jag passade på att prova den. Resultatet kan ni se själva. Nu gäller det bara att byta vatten i min kapselmaskin och bestämma vilken sorts kaffe jag vill ha. Troligen blir det en mild bryggkaffe och jag gör en latte av den! Jag har ju mjölk i kylen!

PICT1543

Här fån ni dagens bild på ett av äppelträden utanför gavelfönstret. Visst är det stor skillnad sen igår. De blir nog allra vackrast imorrn Ler! Bild kommer!

Ha en fortsatt trevlig och varm (hos oss är det 23 grader i skuggan!) dag!

9thursday20 /Julia

onsdag 21 maj 2014

Soligt och varmt, men mörka moln på väg…

 

wednesday_05

Gårdagen stryker vi ett sträck över. Jag hade ont och med sockerdricka i vänstra kroppshalvan än vanligt.

Jag har fått flera frågor om hu det egentligen känns och jag ska göra ett försök att förklara.

Ni vet när en arm, ett ben eller fot somnat och den ska till att “vakna” brukar man få en pirrande känsla i den som både gör ont och är obehaglig. Så känns det nästan hela tiden! Det är lite olika hur ont det gör, ibland nästan inte alls, då är det lätt att nästan glömma bort känslan, medan andra gånger gör det ordentligt ont. Igår gjorde det ordentligt ont.

Det blev att ligga och läsa och kasta musebusar liggande för att roa Amanda. Hon hämtade dem några gånger, men sista gången la hon den på min mage och rullade ihop sig. Hon imiterade en lurvig prydnadskudde på min mage och somnade nöjd och belåten efter buset.

Jag låg och läste tills Amanda hade sovit färdigt. Det var jätteskönt att bara ta det lugnt och inte behöva göra en massa måsten. Vi låg säkert bortåt 3 timmar!

Det tog jag igen idag med att damma, men jag väntar med  att sopa golvet tills på fredag. Då är det fint när maken kommer!

Här får ni ett par bilder på våra blommande fruktträd.

PICT1538

blivande Päron

PICT1542

och Äpplen

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

Onsdag 05 /Julia

måndag 19 maj 2014

Molnigt och kyligare = Måndag!

 

3monday47

Vi har sovit gott och jag har inte mer ont än vanligt. Tänk att få vakna en gång utan att ha ont och vänstra kroppshalvan inte kändes som om den var fylld med sockerdricka.

Drömmar, jag vet, det lär aldrig bli annorlunda. Jag minns inte hur min kropp kändes före min stroke… Men så länge jag har känsel i benet och fötterna är det bra. Då fungerar blodcirkulationen som den ska i alla fall. Risker finns ju om man har diabetes, tyvärr.

Jag har varit ute och sökt efter böcker igen. Är man en “bok- och läs- oholic” som jag, kan man inte låta bli att titta efter mysiga böcker som inte kostar något.

61nTrGsJ77L._SL1227_ 71H4DWaAceL._SL1266_

Denna gången hittade jag dessa söta kattberättelser. Att de är snudd på (allt för långa) barnböcker (den första är på 193 sidor och den andra på 250 sidor) bryr jag mig inte om Gulliga är dom och de har fått höga betyg av läsarna. De är om två katter ute på äventyr. Det blir spinnande att läsa dom i alla fall. Tyvärr är deras gratisböcker färskvaror och priserna ändras blixtsnabbt och utan förvarning. Det som är gratis just nu, kostar kanske pengar efter bara några minuter eller timme om man har otur.

Nu har jag lärt mig och jag hämtar allt som jag är intresserad av genast, men jag laddar inte hem dem innan jag har fått konfirmerande mail om att den verkligen är gratis. Ibland har det faktiskt hänt att boken inte alls var “for free” som det utlovades. Det går att ångra köpet i alla fall, som tur är.

Nu kom regnet! Det öser ner! Jag tror till och med att jag hörde Åskar mullra. Lika bra att logga ur genast Ler.

Ha en trevlig fortsättning på måndagen!

vaderfen52 /Julia

söndag 18 maj 2014

Ännu en solig och varm försommardag!

 

vaderfen85

Vi har haft ytterdörren öppen hela dagen och Amanda har sprungit som en lite toka ut och in. Hela vägen till rastgården och tillbaka ut på verandan. Ett tag var jag lite orolig över att luckan till rastgården skulle gå sönder. Nu sover mattes lilla ängel gott i sängen och hämtar krafter till stora kvällsbuset Blinkar.

Hoppas att ni också har haft en skön och solig söndag!

00018 /Julia

lördag 17 maj 2014

Ute på bus i det vackra vädret!

 

SOL 08

Vår huvudsakliga och viktigaste uppgift är gjord, även on det gick lite oväntat. Biblioteket öppnade först klockan 11 och inte 10 som jag trodde. Men bibliotekarien var en ängel och gav mig inloggningsuppgifterna till deras WIFI trots att de inte hade öppnat än.

Foajén var dock öppen och vi satt där. Maken läste färska dagstidningar medan jag jobbade med mitt i surfplattan medan vi väntade på att få rösta.

20140517_105958-001

Vi har förtidsröstat i EU valet båda två.

20140517_110033

Maken hade sitt röstkort med sig, min fick jag redan förra fredan. Skönt att ha det gjort och vi förlorade inte så mycket tid trots att jag missade tiden med en timme.

Vi blev hämtade lite före beställd tid, men det gjorde inte så mycket. Det var först på vägen hem som jag kom på 3 viktiga saker som vi glömde att köpa.

Nåja vi klarar veckan galant ändå! Efterrätten som jag tänkte göra idag får vänta till nästa helg! Det får bli glass idag och inte tror jag att nån av oss gråter för det, fast den tänkta hade blivit ännu godare. Annars ska vi äta panerad kycklingfilé, potatis och sallad denna varma 17:de maj.

Det var första gången som jag tog av mig jackan utomhus för i år, det var härligt!

Maken sitter ute i solen med en tidning, fast det är hockey VM på TV. Han vill njuta av försommarens varmaste dag!

Nu några fler ord om Telia och usel modem: Ångande arg

Min statistik är uppe i dryga 30 GB av 40 redan enligt modemens statistik, det står i och för sig att den inte behöver vara exakt, men varför visa den då??? Jag hittade på Telias “Mina sidor” en sida som dom inte har upplyst mig om. Den heter SALDON och är alltid aktuell. Min använda surfmängd är strax över 20 GB, det vill säga att jag har dryga 19 GB kvar! Jag frågar bara: Hur svårt kunde det ha varit att upplysa mig om att den sidan fanns och jag kunde kolla själv??? Jag har ju pratat minst 2 ggr om det med dem i telefon, varför sa de inget! Så hade jag sluppit var hispig över åtgången på surfmängden i minst en vecka! Hädanefter skiter jag i statistiken och håller koll på “Mina sidor” istället! SUCK!

Ha en underbar och solig helg! Amanda tittar ut genom gavelfönstret.

20140429_165039 /Julia

fredag 16 maj 2014

Soligt och varmt!

 

Mer tea 1

Äntligen är det fredag och vi har förhoppningsvis en solig och varm helg att se fram emot!

Gårdagen hade jag gärna varit utan! Jag hade ont och var stel hela dagen. Det gick åt flera receptbelagda värktabletter än jag egentligen vill äta, men nöden hade ingen lag.

Konstigt nog har jag sovit gott och idag mår jag mycket bättre. Skönt!

Vi planerar ett besök på biblioteket och samtidigt handla lite när vi har en ICA och en Zooaffär i centrumet vi åker till.

Jag vill rösta i EU-valet, först och främst, och behöver deras WIFI för att uppdatera mina båda e-boksläsare och hämta Legimus/MTM till min surfplatta och mobil. Programmet är rätt så stort, tydligen, och jag har fått rådet att ladda ner den via ett nätverk som jag inte behöver betala för.

Smart att få den varningen från Tele2 som har mitt mobilabonnemang enda från jag började med mobil (modell tegelsten och med en taltid på ca 30 minuter!!!) i mitten på 90-talet! Jag har aldrig bytt den på grund av att jag samlade på mig en rätt så stor pott i början (den är på drygt 2000:- fortfarande) som jag försöker göra mig av med, fast det går sakta! Jag har haft deras absolut billigaste  abonnemang i många år nu och den minskar med max 30-40 kronor i månaden, så det lär ta några år till Blinkar! (Jag kan bara använda potten till samtal, mms och sms, inte till surf tyvärr Ledsen.)

Såhär slår vi tre flugor i en smäll, smart att kunna uträtta flera ärenden på samma resa! Mina resor kostar så pass mycket per gång (70:- för en enkel resa under 3 mil  – eller maxbeloppet 490:- för en 30 dagars period) att det är bäst att göra allt på en gång! Jag åker inte en meter utan att resan är väl genomtänkt för att spara pengar. Vi åker självklart mer under makens semester och vet att det aldrig kan bli mer än 490:- i resekostnader för oss båda under tiden. Jag har rätt att ta med mig en ledsagare kostnadsfritt på alla mina resor.

Vi får fundera över hur låg tid vi behöver till allt, utan att vi behöver jäkta. Biblioteket öppnar klockan 10:00, så ditresan blir vår vanliga vid 09:30 och vi får räkna på  när vi ska beställa hemresan till.

Ni tycker kanske att jag är ovanligt snål, men vi måste betala våra fasta kostnader innan vi gör av med pengar på bus och nöjen. Vi har båda vuxit upp i vanliga arbetarhem och lärt oss att handskas med pengar från unga år.

Jag har t ex tjänat egna pengar sen jag var 12-13 år på barnvaktsjobb. Jag var känd som en duktig barnvakt och hade alltid mycket att göra. Dessutom var jag fräck nog att ta bra betalt! Jag tog 5:- i timmen 1969, då en biobiljett till lördagsmatinén kostade 3:-! Jag tjänade lätt uppåt 50:- i veckan. Mina kompisar hade 5:- i veckopeng på den tiden. Förlåt för nostalgitrippen Ler.

Ha en solig fortsättning på fredagen!

Weekend 02 /Julia

onsdag 14 maj 2014

Jag FÅR fnatt!

 

Onsda 05

Förlåt, men det är mer internet/Telia tjat idag. Hoppas att ni orkar läsa Ler!

Jag håller stenkoll på hur mycket internet-trafik jag använder, jag har ju ett begränsad mängd per månad. Idag höll jag på att få spader!

Jag hämtade några talböcker på MTM/Legimus och när de är nedladdade vet jag hur mycket trafik det har gått åt för att hämta dem. Det syns på nedladdningssidan.

Enligt dem använde jag knappt 2GB, men enligt “min” statistik hade det gått åt 4,76 GB. Inte undra på att jag är allt mer tveksam över det nya modemet. Den är inte klok Förvirrad!

Jag talade med Telia och påpekade mitt problem med statistiken. För igår visade den drygt 3 GB. Hon var gullig och kollade.

“Notan” för igår var 1,6 GB och idag hade jag använt 2,5 GB hittills.

Jag blir lite orolig, jag har ett visst antal GB att använda per månad och det är inte kul att tro att mer än hälften har gått åt den 14:e i månaden, utan att jag har gjort nåt mer än jag gjorde med mitt gama moden. Jag har fått rådet att dra bort minst en tredjedel av den trafiken som statistiken visar, om jag nu vill hålla koll Ler med tungan ute.

Jag får följa rådet Maria på Telia gav mig. Hon var lika trevlig som killarna jag har pratat med tidigare!

Ha en fortsatt trevlig Lill-lördag!

993wednesday13 /Julia

tisdag 13 maj 2014

Trött!

 

11

Jag har sovit dåligt i flera dagar och är trött. Att det är pollensäsong gör väl sitt till. Jag har till och med sovit en stund på dagen, vilket inte händer ofta.

Dagens blogg blir inte längre än så här. Jag tar min bok och läser vidare, medan Amanda ägnar sig åt fågelskådning i gavelfönstret!

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Ny dag tack /Julia