Väderprognos för 5 dagar

onsdag 30 mars 2016

Telia har hört av sig...


... som de lovade, men jag får inget bredband installerad förrän på måndag 4/4... Jag tror att jag får fnatt av dem. Det var en jättetrevlig kille sim ringde och berättade denna sorgliga nyhet.
Flumföretaget (?) Eltel Networks kommer då. Jag har sagt till ett de får komma på måndag oavsett om dom ringer eller ej PUNKT. Jag tänker inte finna mig i några fler undanflykter från deras sida.

Jag beställde bredbandet till den 29:de för att jag inte skulle fån nåt glapp i trafiken, men, men...  Likväl blir jag utan i några dagar. Tur att jag har mobilen och plattan, så jag kan läsa e-böcker i alla fall. Musik har jag i massor på datorn och tur är väl det. SUCK. Så går det när man tror att man har planerat.

Nåja, jag orkar inte vara arg längre, men visst är jag besviken på allt och alla vad det gäller bredband och tekniker...

Nu vet ni varför det blir lite tyst ifrån mig efter imorgon. Då ska jag ut på lite bus, men Jag har skrivit en lååång lita på vad som måste inhandlas. En del saker som Per får hjälpa mig med, nästa gång han kommer med verktygsväskan. Det blir någon gång vecka 15.
Färdtjänstens bokning via dator har legat nere sedan Skärtorsdagen så jag måste ringa in min beställning om den inte kommer igång idag heller. Felsökning pågår i alla fall och tur är väl det. Undrar när de kommer att hitta felet. Jag är säkert inte ensam om att svära över dom...

Nej, nu ska jag återgå till min bok och Beethoven. Sötaste Fröken Amanda ligger som en liten bula under fleecepläden i min säng och sover sött.

Vi önskar er en trevlig fortsättning på onsdagen!


 /Julia

tisdag 29 mars 2016

Jag har sällan varit så här arg!



Jag skulle få mitt bredband via telejacket installerad idag! En tekniker (från Eltel Networks!?!) skulle komma mellan 08-16. Han skulle kontakta mig per telefon innan han kom. Timmarna gick men ingen dök upp eller ringde som utlovat var.

Jag ringde dom ca ½ 5 och undrade vad som har hänt. Då får jag höra till min förvåning att "nån" ringde men jag svarade inte. Det var då jag gick i taket. Ingen har ringt, jag har inte missat några samtal eller låtit bli att svara på nåt "hemligt" nummer. Jag blev hänvisad tillbaka till Telia igen, men nog fick tjejen som jag pratade med höra vad jag ansåg om deras anställda som ljuger!

Jag ringde Telia och pratade med en trevlig tjej som blev nästan lika upprörd som jag över hur jag behandlades. Hon skulle kontakta Eltel Networks och återkomma.
Det gjorde hon efter bara 10 minuter, men eftersom klockan hade hunnit bli över lite 5, så hade dom stängt! Hon fick inte tag i dem, men lovade återkomma imorgon förmiddag, efter att ha pratat med dem. Jag föreslog att de skulle kolla loggen på den telefonen, som de skulle ha ringt till mig ifrån, för en koll! Det var inte mitt nummer han ringde PUNKT! Jag stänger aldrig av mobilen och har den till hands jämt! Hade jag mot all förmodan missat nåt samtal, finns det loggat och där finns inget i min mobil i alla fall! Han måste ha slagit fel nummer om han ringde nån alls, som inte svarade!

Jag kan förstå att saker kan ta längre tid, hända nåt på vägen eller så, men jag blir rasande när nån ljuger mig rakt upp i ansiktet! Tjejen på Telia var verkligen jättetrevlig och förstod varför jag var så rosenrasande.

Jag hoppas att allt löser sig och jag inte blir utan bredband. Min mobila, som jag har haft hittills är ju uppsagd från och med månadsskiftet!

Hoppas att ni har haft en trevligare dag än jag!


 /Julia

lördag 26 mars 2016

Ni glömmer väl inte att ....




... sommartiden börjar igen.  Detta gäller en speciell vän som ska med flyget imorgon. Ha det så mysigt i pisterna och ta det varligt ;-).



Vi önskar er en underbar och solig Påskafton!


 /Julia

fredag 25 mars 2016

Glad Påsk!


Glad Påsk


En lite äldre bild från vår tid som Challenger's Uppfödning av Britter och Perser på 80-talet. 
Lille Aramis är från vår första kull. Han är ca 7 veckor på bilden. Han tyckte att ett lagom stort Påskägg var perfekt för en kattlur! 
Han fick smeknamnet PomPom blev 18-år gammal hos sin nya matte, vars ben skymtar vid bordet. Det var hennes andra besök hos sin nyaste familjemedlem, men fick vackert vänta tills Aramis var 14 veckor gammal innan hon fick ta honom med sig hem.

Vi önskar er alla en solig Påskhelg!

/Julia & Amanda

tisdag 22 mars 2016

Jag mår bra!



Jag var hos min gulliga doktor för en vanlig koll, precis som jag brukar 2 ggr per år. Hon var nöjd med mina värden! Mitt blodtryck är helt normal 140/80 precis som det skall vara. Jag ska fortsätta med min låga dos av Metformin. De 2 tabletter jag tar om dagen håller min lindriga diabetes i schack. Jag äter ju bra och gör mina dagliga övningar och det hjälper ju till.

Jag hann med en snabbis i affären och köpte lite godis till Påsk. Ägg är ju äggstra ;-) billigt nu och jag fick tag på karré med ben i skivor, jag lyckades hitta ett paket med bara två skivor i, så det blir mammas surkålsgryta till helgen. Jättegott och det var verkligen länge sen jag åt det. Det tar ju några timmar att koka, men när den väl är i grytan, så sköter den sig själv!

Annars lär det inte bli mycket att fira. Min gamla faster (88 år) ringde och önskade mig trevlig helg. Hon undrade om jag skulle komma på konfirmationen  i slutet av maj, då mitt kusinbarn konfirmeras, men det vet jag inte ännu hur det blir.
Jag har ju fått inbjudan med posten, men jag har inte bestämt mig än. Det är ju både långt bort och bökigt för mig. Jag känner ju ingen där mer än min kusin, hennes man och faster. Vi umgås inte alls i vanliga fall... Så jag får fundera lite till.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

 /Julia

fredag 18 mars 2016

Överraskning i brevlådan!


Idag hade Hemtjänsten en lagom stor grön kattong med sig från min brevlåda, tur att våra brevlådor är stora... Den var från Alice &  Co.
I kattongen fanns min nyaste gosenalle, som jag ropade in på aktionen, som Alice hade i sin blogg till förmån för Södertälje Katthem.
Tack sötaste ni för allt extra som låg i lådan och för att ni skickade den så fort. Gottisar till Amanda och massor med ögongodis till mig. Jag har redan sett "Jag är Ingrid", den var jättebra och jag är jättenöjd med resten också! Tack än en gång, vänner.

Det händer inte mycket i helgen, men jag ser fram emot mitt läkarbesök på tisdag. Jag lyckades få en extra ledsagning till den, så jag kan åka på lite bus strax efter Påskhelgen också!
Jätteskönt, för jag har en del ärenden på andra håll än där vårdcentralen ligger. Det blir nån av dagarna mellan 29-31 mars. Jag ger valet till Hemtjänsten, så de kan planera in den i god tid.

Jag har haft en del besök på bloggen från Förenade Arabemiraten i veckan också. Tack Käre Vän för att du håller lite koll på oss, fast du - ni är på semester ;-). Hoppas att ni har det soligt, varmt och skönt!

Ha en fortsatt trevlig fredag!


 /Julia

Uppdatering

Jag har lyckats ta bild på Söta Fröken och vår nya nalle. Han är större än Amanda! Han är jättesöt där han ligger med ena tassen under huvudet! Han ligger nog i framstupa sidoläge ;-)



Tack Sötaste Alice & Co än en gång! Jag betar av ögongodiset och njuter av dem medan Amanda mumsar på sina gottisar lite i taget :)



söndag 13 mars 2016

Godmorgon


Jag sover dåligt igen... Så då är det bättre att gå upp en stund och ta en mugg te och äta nåt. Mitt blodsocker är nog också ganska lågt.

Det har väl inte hänt så mycket sedan jag skrev sist, men några kuliga saker hämtades i torsdags tots allt. Min bok som sötaste Dui och Deco tipsade om i sin blogg har kommit.


Dessutom har jag investerat i en klockradio också. Jag hade varken nån klocka eller radio i sovrummet och jag hittade en liten billig en som jag köpte.

Det är rätt så skönt att kunna se vad klockan är utan att använda mobilen. Liksom att kunna höra nyheterna när jag vill utan hörlurar.

Jag hoppas att det fina vädret håller i sig. Vi har haft det både soligt och varmt de senaste dagarna. Så visst är nog våren på väg, fast det är rätt så tidigt än. Mitt te är nog färdig och jag ska göra en ostmacka till. Äta upp dem och sedan kanske jag går och försöker sova några timmar till.

Vi önskar er en trevlig och solig söndag!

 /Julia



tisdag 8 mars 2016

Godmorgon

Dagarna går och det finns fotfarande många "första gången" kvar efter Lennarts bortgång. Som i söndags och Vasaloppet. Den ville han alltid titta på och vi gjorde det tillsammans . TVn var på, när sändningen började och vi satt med en rejäl frukost framför den och tittade tills eliten och första damen kom i mål.

Nu finns han inte mer och jag har ingen TV heller, fast jag betalar licensen... Jag såg lite av starten på datorn och målgången, men ville inte slösa datortrafik på hela sändningen. Jag busade med Amanda och läste istället.

Jag är inne i en period då jag sover dåligt och har mer ont än vanligt, men jag ska på läkarbesök senare denna månad och då ska jag tala med min gulliga doktor.

I lördags plockade jag fram nåt som jag har haft länge och ville ha upp på den nya ytterdörren. Allt har ju blivit så vitt efter renoveringen och lite färg och dekoration livade upp den bra.



Gulliga C från hemtjänsten hjälpte mig att klistra! Vi hade jättekul och visst blev det skillnad på allt det vita.
Köket och planeringen av den är nästa punkt på min agenda. Det ska bli skönt när den också blir klar. Det är det sista som ska göras och sedan är allt klart. Jag vet ju lite hur jag vill ha det, men jag måste få hjälp med att se om mina idéer är genomförbara eller ej. Då först får jag allt på plats.
Nu får jag använda bokhyllorna till porslin och andra köksprylar så länge. Inte speciellt praktiskt, men jag har ju inget val. Det är väl inte så vanligt med gryta, stekpanna och sånt i en bokhylla direkt, men jag har ingen annanstans att ha dem på. Tur att jag har de gamla skåpen ovanför diskbänken kvar som skafferi så länge.

Nu ska jag äta frukost. Sötaste Fröken har fått sin, nu är det min tur :)

Vi önskar er en trevlig tisdag!

 /Julia