söndag 5 november 2017

Dagens flit...

Igår la jag torkade aprikoser i blöt och idag blev det ny marmelad av dem!


Burken till höger blir en present. Bästaste Eva ska få den då vi åker till SUDEXO tillsammans.
Min "hustomte" hörde av sig. Han höstklipper min gräsmatta imorgon. Klipparen får finfördela de fallna löven, som får göda gräsmattan under vintern igen. precis som förra året.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Vi mår bra även om jag inte har så mycket att skriva om.

Ha en trevlig söndagskväll. Bilden tillägnas en kär vän som har tillbringat några veckor i solen med familjen 😉

 /Julia

9 kommentarer:

  1. Vilken bra present, gott med hemkokt.
    Ekologisk gräsmattenäring kan ju inte bli bättre och lättare för maskarna att dra ner löven. Vi såg att vår vaktmästare gjorde likadant här, runt runt körde hon så löven blev finfördelade.

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min egen marmelad är uppskattad av dem som får 😺.
      Gräsmattan blir så fin på våren efter den höstklippningen.

      Radera
  2. Hemgjort är alltid toppen! Härligt att få! Skönt att ni mår bra. Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Äter den till the på kvällarna o digistivekexen. Jätte gott! Kul present också sådant uppskattas.
    Såg du min fråga på din blogg om marmeladkokningen?
    Kramar från oss två som fyrbenta.
    Gunilla.

    SvaraRadera
  4. Ledsen, men den frågan missade jag 🙄...
    Fråga igen, så lovar jag att svara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur länge brukar du koka marmeladen innan du röt i sockret.Blev lite osäker där fast i det stora hela blev den fast och god.
      kram Gunilla.

      Radera
    2. Jag kokar den tills frukten kokar sönder, svårt att ange exakt tid, men det tar nog närmare en timmer med torkad frukt.. Oftast kör jag en mixestav i koket i några sekunder, det är bra med lite bitar i den färdiga marmeladen.

      Radera
  5. Tackar! Jag var rädd att den kokat för länge och modade lite bitar flr hand lite bitar blev det ju kvar också. Tyckte den blev väldigt fast men det ät väl till att pröva sig fram till bästa konsistensen. Den blev i alla fall god.
    Kram Gunilla.

    SvaraRadera